+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Gyakorlatról gyakorlatnak. Térdzúzódás kezelése Medical Flossing alkalmazásával.

Gyakorlatból a gyakorlatnak című sorozatunkban sportsérülést követően egy azonnali ellátást (elsősegélyt) mutatunk be Önöknek az egyedülálló Medical Flossing alkalmazásával.

Mi a Medical Flossing? A Medical Flossing egy speciális gumiszalaggal végzett technika, melynek keretein belül a szakember megvizsgálja, elemzi a probléma háttereiben rejlő kiváltó okokat, azok következményeit a tünetek függvényében, majd a gumiszalaggal individuális módon (attól függően fasciakezelés, tehermentesítés, ödéma csökkentés, mobilizálás, kontraktúra oldás, ROM növelés stb.) betekeri azt. Ezt követően kell irányított, speciális gyakorlatokat a szalagban végezni.

Medical Flossing irányzat, mint az eredeti koncepció és amelyből született aztán minden egyéb flossingolási technika mégiscsak megmaradt az orvosi vonalakon. Ezáltal széleskörű orvosi és gyógyítási lehetőségeket biztosít a nyirokterápiától kiindulva  a fasciaterápián át a manuálterápia kiegészítő alkalmazásáig, alkalmazhatóságáig bezárólag.

Fogadják szeretettel új sorozatunkat és sok sikert kívánunk a Medical Flossing alkalmazásához!*

Mai páldánkban a térd mediális területének strukturális szakadás nélküli zúzódásának medical flossingolására adunk tippet. A sérülés - melyet az ellenfél játékosa okozott focicipővel - nagyfokú duzzanattal járt, de a szövetben szakadást nem okozott.

Az ismert és a pályán használatos – individuális - azonnali elsősegély lehetőségek mellett alkalmaztunk Traumeel kenőcsöt. Ezt műanyag fóliával letakartuk (lsd. fenti fotó), majd Medical Flossing technikával többszörösen betekertük. Az alkalmazás többször ismételhető volt a szalag tisztítása nélkül, köszönhetően a műanyag fóliának. Ezen túlmenően a tapadási tulajdonságok megmaradtak a fólia mellett is. Így a Medical Flossing alkalmazásával viszonylag hamar lehetővé vált, hogy a páciensnél a készítmény gyorsabban felszívódjon és hosszabb időtartamra vonatkozóan fejtse ki hatását. Egyéb teendő nem volt szükséges.

Ezen túl hagyható természetesen még további kryoterápiás intézkedések alkalmazása.

Sok sikert a Medical Flossing alkalmazásához!*

Szerző: Ralf Blume, Sportfizioterapeuta, Hannover96/HDI Arena (Fordítás: Kanyó Ildikó) A cikket másolni, sajátként feltüntetni tilos. Ezzel kapcsolatos szerzői jogi nyilatkozatunkat itt olvashatja.

PhysioVit Rehab Akadémia szakemberei segítenek Önnek a Medical Flossing technika megismerésében! Címünk: 1143 Budapest, Hungária krt. 130. Telefon: +36 1 790 9900, +36 1 607 3219, +36 1 471 1435

 * Amennyiben Ön még nem ismeri a Medical Flossing alkalmazási lehetőségeit, vagy nem egészségügyi-, sport szakirányú végzettséggel rendelkezik (gyógytornász, orvos, gyógymasszőr, edző) feltétlenül kérje ki szakembereink tanácsát, hiszen a Medical Flossing alkalmazása speciális ismereteket és szakmai tudást igényel. Az indikációk és kontraindikációk tisztázása rendkívül fontos szempont a gumiszalag használatakor. A szalag helytelen alkalmazása károkat okozhat a szövetekben, a keringésben. Ezért fontos, hogy feltétlenül keressen fel egy szakembert - pl. orvosát, gyógytornászát - és kérje ki tanácsát!

Megjelent: 20399 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.