+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Medical Flossing, amely 3 év alatt meghódította Európát.
Miért ezzel a témával folytatom az óévi összefoglalót? Mert csupán néhány napja ért véget központi meetingünk, ahol minden instruktorunk ott volt. Személyesen, vagy videó összeköttetés útján, kinek hogyan alakult egyéb, távoli országbeli munkamenete. Néhány napja történt, hogy szokás szerint karácsony előtt idén is zárult a Medical Flossing témában indított 3. nemzetközi konferenciánk Bad Füssingben, ahol kollégákat, az instruktori csapatot erősítettük és sok-sok érdekes, értékes 2018-as Medical Flossing fejlesztéseket osztottunk meg egymással.
 
#MEETING - Ezen esemény mellett szintén karácsony előtti hétvégén megtartott budapesti Medical Flossing képzésen felmerülő kérdéseket szeretném nektek nyilvánosan is megválaszolni, hiszen olyan igények merültek fel bennetek szakemberekben, jelen lévő gyógytornászok, sportorvosok, traumatológusok, edzők esetében egyaránt, amely szerint nagyon szeretnétek tudni hová, milyen körülmények közé kerültök akkor, amikor képzést kerestek flossing témában, ha lehet minőségben megfelelőt, mert nem akartok “fölösleges pénzeket kidobni az ablakon”.
 
#TEAM - Nemzetközi Medical Flossing Team kemény munkájának köszönhetően közel 3 év alatt szinte a semmiből tört elő a gumiszalag. Korábban soha senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a CrossFitben a fájdalmak leszorítására oly gyakran használatos biciklikerék belsőt át lehet formálni rehabilitációs eszközzé, minősített “Medizin”-kellékké (Kizárólag a Medical Flossing szalagok képviselik ezt), mindennapos gyógyító eszközzé, amely a bandázs technikák és a kineziotape ragasztások keveréke. Ezt kiváló csapatunk megtette. A belsőt leváltottuk minőségi szalagra, az egyszerű tekerést szöveti analízisekre, tematikákra, rehabilitációs protokollokra, biokémiára és élettanra épülő individuális applikációs komponensekre, kiváló orvosi háttérrel és a Bundesliga csapataival (DFB szakemberi támogatással). Ez a MEDICAL FLOSSING. Anyag, technika, egyszóval a minőség.
 
#EZERKILENCVENÖTNAP - 3 év alatt ma már a rendelők, kórházak, járóbeteg ellátás és a fitness termek, a sportklubok nélkülözhetetlen eszközévé, a mindenkori technika pedig a hatékony rehabilitáció jelképévé vált. Az eszköz, a technika a rendkívüli hatékonyság és a sokrétű alkalmazási lehetőségek egyaránt elvarázsolták a szakembereket, a sportolókat, a fájdalmakkal, mozgásszervi panaszokkal küszködő pácienseket. Nincs mit kertelni, a gumiszalag és annak tekerése Medical Flossing csapatunk óriási sikertörténete lett Európa szerte 1095 nap alatt.
Ezért is bátran kijelenthetem, hogy ha valóban  az értékes tudást keresed, ha a minőségi koncepciót keresed ahol a tanfolyami anyag az  előképzettségre épülve értékes információk megismerését értékes átadását célozza, ár-érték arányaiban nézve is megfelelő akkor ez a jelenlegi cikk számodra lesz fontos iránymutató. 
#ÉRTÉK #MINŐSÉG - Mivel a Medical Flossing óriási értékké vált nemzetközi szinten, ezáltal a technikának, az eszköznek hatalmas vonzereje van, mindez pedig állandó jelenlétet követel meg tőlünk szakmai képviselőktől a gumiszalag fejlesztésében, vagy a technika tisztaságára figyelő, azt védelmező instruktoroktól. Minőség és megbízhatóság állandóan jelen van ez a képzések tartalmával kapcsolatosan is, hiszen a Medical Flossing megtanítja a szakembereket kreatívan, saját már meglévő tudásukat mozgósítva, speciális szöveti vizsgálati trendek és a mozgásszervi diagnosztika függvényében a keringésjavító, oedema (duzzanat) csökkentő, fájdalmat csillapító, nyirokkeringést tünetileg aktivizáló, nyirokkeringést szöveti lazítások útján serkentő, fasciahálót mobilizáló, szöveti diagnosztikát elősegítő és ezáltal a problémaforrás helyét lokalizáló stb. tekercselésekre szinte szünet nélkül az egy napos képzésen. A rendkívül intenzív szakmai tanfolyam minőségileg biztosítja a terapeuták számára a problémamegoldó, funkcionális gondolkodást, az orvosi flossing individuális alkalmazhatóságát bármilyen probléma esetében. Hiszen a hozzánk érkező szakembereknek már nem kell külön megtanítani az anatómiát, a nyirokkeringés rendszerét, a sebgyógyulás folyamatát, az instabil eszközöket, a gumiszalaggal végzett gyakorlatokat, hiszen szakemberek, már meglévő képesítéssel jönnek és ez feltételezi, hogy mindezeket már az alapképzésen megismerték és tudják, csak elő kell húzni, más megvilágításban bemutatva kell prezentálni.
 
#EGYSÉG - Szünet nélkül fontos számunkra Európa minden országában az egységes tartalmat képviselő képzési tematika, instruktoraink állandó képzése, a rendszeres tapasztalatcsere, a fejlesztések, a saját oktatóink rendszeres minőségi kontrollja és a terjedés Európában. Ez meghatározza majd a 2018-as esztendőt is.
 
#MEDICAL_FLOSSING_MAGYARORSZÁG - A gumiszalag és a speciális technika, amelynek tekergetésével 2 év alatt meghódítottuk Magyarországot is, mindenki kedvencévé vált itthon is a gyógyításban, regenerációban, megelőzésben egyaránt közreműködik és sokoldalúan inspirál másokat. Itthon idén már nem csak a sportklubok világában volt/van jelen a technika, az eszköz, hanem a magánrendelők, a kórházak, a járóbeteg szakrendelések és nem utolsó sorban a fitness központok életében is mindennapos kellékké vált. Ezúton is köszönjük a sok-sok általunk képzett szakember fáradhatatlan munkáját a minőségi Medical Flossing elterjesztésében.
 
#FEJLŐDÉS - 2018-ban pedig bemutatjuk a profi sportban már hosszú hónapok óta tesztek keretében alkalmazott, de a külvilág számára eddig teljes mértékben elszigetelt legújabb technikai fejlesztéseket, az alkalmazási lehetőségek újabb szeletét és ezzel még erősebb sokoldalúságát, a technika továbblépésével, amely garantáltan egyedi, eredeti és csak nálunk elérhető. Érdemes lesz visszanézni hozzánk 2018-ban a téma rajongóinak, alkalmazóinak, amennyiben a Medical Flossing témába bele szeretnének lépni, vagy a már alkalmazott ismeretekkel tovább szeretnének lépni.
 
#PHYSIOVIT - Tudjuk, hogy a Medical Flossing megnevezés óriási vonzóerő azok számára, akik a név valódi erejét kihasználva, sőt esetleg azzal talán visszaélve gumiszalagok tekerését képzéseken adják el, visszaélve a Medical Flossing névvel. Ezért továbbra is szeretném számotokra egyértelműsíteni, mint a Medical Flossing név és koncepció egyik kizárólagos képviselője és instruktora, hogy Medical Flossing technikával, tematikával, névvel továbbra is kizárólag a PhysioVit minőséget garantáló, Európa minden országában egységes, valódi tudást és ezzel értéket adó képzésein találtok majd meg az új esztendőben is.
 
#EGYCSAPAT - Kis csapatunk továbbra is azon dolgozik, hogy Európa szerte még több emberhez eljusson a Medical Flossing képzés, ezáltal pedig a terapeuták szakmai továbbképzésével a Medical Flossing technika által biztosított hatékony gyógyulás, szöveti regeneráció, és szöveti rehabilitáció mindenkihez. Mindezen célok érdekében jövőre még több képzési helyszín és még több képzés várható.
 
 
 
Cikket írta/szerző: Kanyó Ildikó, sportfizioterapeuta, manuálterapeuta, gyógytornász - Medical Flossing Hungary/Medical Flossing International Team 2017
Megjelent: 4775 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.