+36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800.  SMS chat: +36 70 311 1094 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
PNF és a Medical Flossing kombinációja a rotátor köpeny sérülésénél.

Időnként mindenkivel megesik, hogy kevés az ideje. Viszont akárhány állásban is dolgozzon az ember, vagy csak szervezze a gyereke, családja, önmaga életét, ha olyan mértékű fájdalma van amitől már aludni sem bír, elmegy az orvoshoz, kivárja a sort.

Kisgyermekes anyuka páciensem is orvoshoz fordult miután megrántotta karját. Az orvosok rotátor köpeny sérülést állapítottak meg nála, karját aktívan 70 fokig tudta emelni. Sajnos betegszabadság nem jöhetett nála szóba, számítógépes munkája nem segítette elő a gyógyulását.
 
Tanítottam neki tornagyakorlatokat, melyek végzésével képes volt elhagyni a fájdalomcsillapítót, és aludni de a mozgástartomány nem sokat változott. Kezelés után kineziológiai tapaszt tettem fel neki, mellyel 80 fokig képes volt megemelni karját.
 
Olyan hétköznapi teendőket mint a hajmosás még mindig nem tudott kivitelezni a bal kezével. Próbáltuk fájdalomtól mentessé tenni a mozgást és növelni tartományát manuálterápia segítségével is, ami segített is, de csak nem volt tökéletes.
 
Legutóbbi alkalommal nagyon rossz állapotban jelent meg, sokat dolgozott aznap, fáradt is volt, és még az időjárás is csak rontott a helyzeten. Bemelegítést követően finoman átmozgattam, fájdalomhatárig, mely már 60-70 fokos abdukciónál jelentkezett. Ezután próbáltam pnf-techikákkal javítani a helyzeten,mellyel nyertünk plusz 10 fokot. Örültem, de nem  voltam elégedett. Így úgy döntöttem megpróbálok valami mást, PNF technikát vegyítettem Flossing használatával. Vissza tesztelésnél a páciens aktív mozgástartománya nőtt 120 fokra.
 
Nem tudom melyikünk volt a boldogabb, minden esetre mindketten tanultunk egysmástól. A páciens azt hogy mindig van remény, és habár a hétköznapi mozgások terén sok a kudarc, az alkalomról alkalomra  csökkenő fájdalom, és növekvő mozgástartomány, és megőrzött munkaképesség mégis kárpótol egy kicsit.
 
Részemről még mindig csodálattal tölt el hogy kis ingerekkel mennyit tudunk segíteni a testnek, és fontos hogy mindig gyarapítsuk az eszköztárunk terapeutaként, hogy maximálisan egyénre szabjuk a terápiát.
 
Cikket írta/szerző: Gálfi Lotti (gyógytornász, sportfizioterapeuta/PhysioVit Rehab Akadémia)
 

Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll. A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához ( másoláshoz , fordításhoz stb.)  a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

 

A speciális izomkezelés, triggerpont terápia, flossing és manuálterápia által biztosított egész testre, annak elváltozásaira, feltérképezésekre, beazonosítására vonatkozó szemléletmód ma már nélkülözhetetlen az effektív és hatékony, szakszerű terápiás beavatkozások sorából.

Mindenki számára egyéni mozgásminták vizsgálata és a szöveti analízisek alapján profi szakembereink által vezetve elérhetők ezek a kiváló terápiás lehetőségek a PhysioVit Rehab Akadémián (Budapesten és Pásztón is), orvosok, gyógytornászok, sportfizioterapeuták közvetítésével. Bővebb információért kérjük keressen minket a következő elérhetőségek valamelyikén: +36 1 790 9900, +36 1 471 1435, +36 1 607 3219

 

Megjelent: 2081 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

typaldos - fascia disztorziós modell terápia képekben

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.