+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
PhysioVit timeline. Megbízható partner az exkluzív, a minőségi szakmai képzések területén.
A PhysioVit továbbképzésekkel kapcsolatos magyarországi tevékenységét 2009-ben kezdte meg a Dorn terápia és a Breuss masszázs tanfolyamok bevezetésével. Munkánknak köszönhetően, 2017-re szinte már kihagyhatatlan, ismert és elismert terápiás koncepciót biztosító gerinc manuálterápiánk, a hozzá kapcsolódó Breuss masszázs és a korrektív torna biztosítja hazánkban, Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Ausztriában a gyógyulni vágyók részére számtalan hotelben, praxisban, kórházban, magánrendelőben és fitness centrumban a koncepció elérhetőségét. 2017-ben újdonságok, újabb továbbtanulási lehetőségek várják a téma iránt érdeklődőket, hiszen az elmúlt 9 év fejlődési eredményei, újdonságai idén már workshop formájában is elérhetők nálunk.
 
2011-ben jelent meg Magyarországon a PhysioVit csoport munkájának köszönhetően a rágóízület speciális terápiás lehetőségeivel foglalkozó Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája, amely azóta számtalan fogorvosi rendelő, szájsebészet, járóbeteg szakrendelő, medical center fogfájással (szájzár), privát gyógytorna/manuálterápiás praxis fogszabályozással, fejfájással, szemproblémákkal, hallászavarokkal, testtartásbeli eltérésekkel foglalkozó szakembereinek rendszeresen alkalmazott terápiájává vált. 2017-ben a CMD koncepció új továbbképzéssel bővült. Idén először indul a témában haladó tanfolyam fogorvosok, gyógytornászok, szájsebészek, gyógymasszőrök részére, így az eddigiek után más szemszögből, a medence és a koponyacsontok közötti viszonyok alapján szemlélve az eltéréseket további érdekességeket kínálunk a témában már végzett CMD terapeutáknak és alaptanfolyamot még nem végzett terapeutáknak egyaránt. Ezáltal a témában egyéni órarend és a fordított modul sorrend egyaránt biztosított.
 
Ugyancsak ebben az évben, 2011-ben jelent meg Magyarországon a szakemberek részére összeállított, szöveti analíziseken alapuló Proprioceptiv Physiotape® képzési program, amelynek fejlődése azóta töretlen, hiszen 2015-ben új, egyedülálló gélgolyós (IQ TAPE®) tapaszaink biztosították a továbbra is modern ragasztási metódusok megjelenését a PPT jogvédett koncepcióban. Ez mostanra tovább növekedett, hiszen nálunk egyedülálló módon oktatott szöveti analízisek megtanítják a terapeutákat az alapoktól a profi megoldásokig bezárólag több, mint 31 féle ragasztási (izomtechnika 5 féle, nyiroktechnika 6 féle, fascia technika 9 féle, ligamentum technika 4 féle, korrekciós technika 2 féle, PPT technika 3 féle, idegtechnika 2 féle) technika elsajátítására, a szövetek vizsgálatára, ok-okozati összefüggések analízisére és a lehetőség szerinti hatékony ragasztási technikák alkalmazására, kombinálására. 2017-ben a kötőszöveti tudomány fejlődésével a fasciataping adta lehetőségeink a korábbiakhoz képest is nagyobb mértékben szélesedtek, így tovább bővült a szakembereknek és magánszemélyeknek kínált tematikák tárháza. A tapaszok rendkívül széles palettája (klasszikus kineziotape, fasciatape, sporttape, IQ tape®, klasszikus sporttape, crosstape) áll rendelkezésre a képzéseken minden esetben, azok helyes használata iránt érdeklődő terapeuták részére mindig újdonságokat, megunhatatlan órákat okozva.
 
2012. a Sportrehabilitáció bevezetésének éve volt számunkra. A PhysioVit ezzel egy szabályozott, külföldön már rég használatos, Magyarországon azonban teljesen ismeretlen tematikának az elérhetőségét adta meg a szakemberek részére. Mindezt természetesen a klubok, egyetemek, főiskolák OKJ-s képzésekkel foglalkozó privát iskolák nagy örömére, akiknek terapeutáit, edzőit, oktatóit az elmúlt 5 évben volt szerencsénk szakértővé képezni, továbbképezni. Általunk jött létre az OTP bank liga csapatainak “terapeuta képzése”, amely ma már szinte minden magyar jelentős sportszövetség, utánpótlás akadémia stb. életében jelen van. Tanulóink már sikeres sportrehabilitációs trénerekként tevékenykednek pl. a Videoton FC, a DVTK, az MVM-Paks, Ferencvárosi TC, Budapest Honvéd, Lombard Pápa, PMFC-MATIAS, Kaposvári Rákóczi FC, Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC), DVSC, Paksi FC, Magyar Labdarúgó Szövetség, Magyar Labdarúgó Akadémia, Magyar Jégkorong Szövetség, Debreceni Egyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Puskás F. Labdarúgó Akadémia, Magyar Jégkorong Szövetség, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Női Vízilabda válogatott, Nemzetközi Olimpiai Sportszövetség, UVSE csapatában, illetve Dunaszerdahely, Marosvásárhely, Dubai, Egyesült Arab Emírségek labdarúgásában egyaránt.
 
2017-ben sportrehabilitációs tematikánk bővítésének nagy lehetősége előtt állunk, hiszen a Német Olimpiai Sportszövetség és a Német Gyógytornászok Társasága is a PhysioVit képzések támogatójává nőtte ki magát Európa szerte. Így működésünk tovább szélesedett Lengyelországban és Magyarországon. Természetesen az általunk képzett magyar edzők, rehabilitációs/sportrehabilitációs trénerek sem tétlenkedtek az elmúlt években. Külön öröm számunkra, hogy Sportrehabilitációs trénereink munkájának hazai és riói eredményei megjelentek a lipcsei TheraPro-n, a düsseldorfi Medica-n, vagy a kölni FIBO-n. Mindezen eredmények felkeltették a nemzetközi érdeklődést, hiszen sportrehabilitációs trénereink Dubai, Arab Emírségek, vagy a Maldív-szigetek területein is gyógyítanak, képeznek idén már sportolókat és edzőket egyaránt képezve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megbízásából.
 
2017-ben Budapest ad otthont a FINA Vizes Világbajnokságnak, ahonnan természetesen terapeutáink sem hiányozhatnak, legyen szó edzésről, gyógytornáról, vagy masszázsról. Terapeutáink, edzőink, rehabilitációs trénereink itt is jelen vannak, sőt már most gőzerővel dolgoznak a háttérben magyar sportolók sikereiért.
 
2017-ben már kettő Sportrehabilitációs képzés a PhysioVit-nél Magyarországon! Egyik az International Academy for Sportscience, City University Los Angeles Physical Rehabilitation Trainer (PRT) koncepció, másik pedig a Deutsche Olympische Sportbund képzési helyszíneként biztosított DOSB sportfizioterápia koncepció.
 
2015. a PhysioVit számára az FDM terápia és a Neuro-Ortopédiai Manuálterápia, Biokibernetikus Osteopathia éve volt. Nemzetközi szinten oktatásainkra már nem csak Magyarországról, hanem Románia, Szlovákia, Szerbia, Ausztria, Svájc, Dubai, Németország, Írország, Anglia, Finnország területéről is érkeznek terapeuták, akik Budapestet nem csak turistaként látogatják, hanem pihenés közben egy-egy német nyelvű, konszekutív tolmácsolással folyó továbbképzésre is betoppannak hozzánk. Az FDM terápia bevezetésével a PhysioVit a szigorúan szabályozott, Dr. Stephan Typaldos által kidolgozott, annak a tisztaságát őrző nemzetközi FDM szervezet kizárólagos hazai organizátora lett. Ezáltal biztosított az EFDMA jelenléte Magyarországon, így a téma iránt érdeklődő terapeuták FDM Curriculum alatt egy plagiátmentes FDM koncepció megtanulásának lehetőségét kapják 2017-ben 2 városban, Budapest mellett Sopronban is. 2018-ban pedig elindulnak a nemzetközileg szabályozott Advanced szemináriumok első alkalommal Magyarországon (FDM IC).
 
A Neuro-Ortopédiai Manuálterápia – inkl. Cyriax manuálterápia2017-ben elérte kapacitásának felső határát, így a képzési koncepció elismertsége, osztrák, magyar, német, szlovák terapeuták körében terjedő sikeressége töretlenül fejlődik tovább. A PhysioVit budapesti képzési központja a témában Ausztria felé egy kiemelt, az osztrák betegbiztostosítók részéről is elfogadott koncepció képzési helye lett.
 
2016. a Medical Flossing® magyarországi megjelenésének éve volt. Elmondhatjuk magunkról, hogy a sport világában viszonylag régóta ismert és használatos flossingolást az elmúlt 2 évben bevezettük a sportrehabilitációba és közel egy év távlatából nézve érvényes ez itthon is. Célunk az orvosi tréningterápia és a flossing ötvözetével egy indikációkon, kontraindikációkon, szöveti fiziológián, biokémián, sebgyógyulási folyamatokon alapuló koncepció elterjedése volt a terápiás vonalon. Egy év alatt sikerrel jártunk és gyakorlat mindezt igazolva mutatja, hogy a visszacsatolásoknak köszönhetően e területen mai napig vezető pozícióban vagyunk más medical flossing irányzat utánzatokhoz viszonyítva Európa több országában (Németország, Svájc, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország egyaránt).
 
2017. az Osteopathia éve a PhysioVit-nél, hiszen idén már kettő különböző Osteopathia továbbképzési irányzat került be a szakmai programokba (IFAO és a BO). Tanulóink, téma iránt érdeklődő terapeuták a WHO által előírt 4 éves Osteopathia képzési tematikát kapnak 2017. októbertől.
Nézzük a képzések után a docensi és instruktori csapatot. A PhysioVit oktatói team 2017-ben 32 főből állva biztosítja a komplex működést oktatás, betegkezelés területén. Szakembereink által a PhysioVit összekötő kapocs Belgium, Hollandia, Németország több városa és Ausztria, valamint Magyarország között, a különféle irányzatok komplexitását, aktualitását és az eltérő országok képzéseinek szokásrendszerét vegyítve, elérhetővé téve tanulni, fejlődni vágyó terapeuták és gyógyulni vágyó sportolók, magánemberek részére.
 
Képzéseink, terápiáink követik az aktuális tudományos trendeket, összekötik a hagyományos orvoslás és gyógyítás területeivel, hogy hallgatóink, ügyfeleink legnaprakészebb kezelési metódusokat tudják nálunk folyamatosan megkapni.
 
2017/2018-ban is várjuk Önöket, várunk Titeket a PhysioVit központban.
 
Üdvözlettel:
Kanyó Ildikó - PhysioVit alapító, ügyvezető (Németország/Magyarország)
Megjelent: 2657 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.