+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
IQ TAPE® - A gélgolyókkal ellátott kineziológiai tapasz

A színes tapaszok használatában, anyagában közel 40 éve nem történt lényeges változás egészen a tavalyi esztendőig. 7 év alapos kutatási és fejlesztési munkának követően 2015. április 15-én megjelent a világpiacon egy rendkívül hatékony, prémium minőségű termék, amely lágy masszázst biztosító gélgolyói (fascilátor) segítségével a fasciaháló felületes, majd állandó mozgások mellett a mély rétegeire fókuszál. Miben különbözik a klasszikus tapaszoktól?

Az IQ TAPE® pamutszálai közé fascilátorok vannak beépítve, amely mozgás közben mikromasszázst, ezáltal pedig hatékony fascia mobilizációt biztosít. Ennek köszönhetően letapadásokkal terhelt, fájdalmas, merev fasciaháló kezelése hatékonyabb mint a klasszikus tapaszok alkalmazásánál, valamint a letapadások miatti fájdalom is gyorsabban csökkenthető.

Felhelyezése előtt tehát alaposan meg kell vizsgálni a bőr alatti kötőszövetet, annak csúsztathatóságát, a csúszás mértékét, azaz a fájdalom, az izomspazmus, a mozgásbeszűkülés igazi kiváltó okát.

Ennek függvényében a tapaszt úgy kell felhelyezni, hogy a golyók, illetve az anyag - tekintettel a rugalmasságára - a letapadás feloldásához szükséges mobilizációs irányt biztosítani tudja a mozgás minden percében. IQ TAPE® speciális adagoló dobozban az anyag minőségének 100%-os védelme érdekében.

IQ TAPE® használatával fascia- és izomtechnikáknál még több ragasztási lehetőség variálható a szövet elváltozásától függően. Minden attól függ, hogy a fascia hálóban megvastagodás, torzió, réteg letapadás, rétegek összetapadása stb. áll.

 

A jól felhelyezett IQ TAPE® mikromasszázst végez, amely intenzív mozgás közben erőteljesebb és megfelelő mobilizációs körülmények között minden esetben akár már 1 napon, vagy néhány órán belül érezhető izomlazulást ezáltal pedig fájdalomcsillapítást, ödéma csökkenést vált ki. A fascilátorok mobilizáló hatásának köszönhetően a tape prevenciós jelentősége tovább növekszik. A mobilizáció hatására nyert normál tónusú fascia teljesítménye növekszik, ezáltal az izomfunkció is javul.

Fontos figyelembe venni, hogy a helyesen felragasztott IQ TAPE® használatakor nem kell ragadást segítő, akril ragasztót aktiváló anyag! Helyesen felragasztott tapasz rendkívül strapabíró, nagyfokú izzadás esetén is. Ragasztáshoz figyelembe kell venni a ragasztott terület mozgáslehetőségét, különösen a bőrfelület rugalmasságát, az elváltozás jellegét, valamint a ragasztási technikákat (izomtechnika, fascia technika stb...)

Az aktuális “tape-csodával” a sportban és a hétköznapi értelemben vett rehabilitációban egyaránt megteremtettük a taping új korszakát, amely az eddigieknél is szélesebb, ugyanakkor hatékonyabb alkalmazási lehetőséget biztosít majd a felhasználók számára! A termék tesztelésében 2011. óta közreműködő sportklubok többek között az FC Bayern München, a Real Madrid, a HSV, a Galatasaray Istambul, FC Basel játékosai és rehabilitációs szakemberei.

"A kineziotape fejlesztését az FC Basel csapatában játékosként saját bőrömön tapasztalhattam. Olyan érzésem volt, mintha rizsszemeket fektettek volna a kineziotape alá. Akkor arra gondoltam, hogy ez minek, miért jó? Ma már tudom, hogy az ötlet nagyszerű és zseniális volt!" - Valentin Stocker, Berlin, Hertha BSC, 2015.02.17

A termék kizárólagos magyarországi forgalmazója a PhysioGroup Kft.

Kineziotape képzések: PhysioVit, 1143 Budapest, Hungária krt. 130. | Telefon: +36 1 471 1435, +36 1 607 32 19, +36 70 945 8877 | Nézze meg videóinkat az fascilátoros tapaszok felragasztásával kapcsolatosan: https://www.facebook.com/physiovitkft/videos

Üdvözlettel, Kanyó Ildikó/PhysioVit® csoport

Megjelent: 12626 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.