+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Elemek megjelenítése címkék szerint: PhyDoArt

Esetbemutatónk célja, hogy felhívja a figyelmet a komplex, funkcionális és problémamegoldó gondolkodás és elemzés fontosságára a rehabilitációs kezelések alkalmazása során egy gyors és hatékony állapotjavulás érdekében. A probléma gyors lokalizálása,  az ok-okozati összefüggések hatékony feltárása viszonylag gyors állapotjavuláshoz, állapot stabilizáláshoz vezethet. Nézzük hogyan történik mindezen funkcionális diagnosztika osteopath szakemberek szemszögéből nézve.
 
Páciensünk egy 39 éves ápolónő, akinek 2 gyermeke van. Konzultáción, kezelésen megjelenésének oka a kb. 6 hete kezdődő intenzív, erős fájdalom a bal ugróízület, a lábfej dorzális része területén megjelenő erős, intenzív fájdalom. A fájdalom hirtelen lép fel, amiért nyugalomba kell helyeznie magát és ez a testmozgást, a munkavégzést rendkívül megnehezíti számára.

 

Anamnézis:

 • 2 természetes szülés, komplikáció nélkül.
 • Nincsenek nőgyógyászati rendellenességek, periódus rendszeres.
 • Gyakori a lumbális területre korlátozódó tompa fájdalom, kisugárzás nélkül.
 • Néha-néha – periodikusan -  előfordul a nyaki gerincszakasz fájdalma, izomfeszesség kíséretében és mozgásbeszűküléssel.
 • Traumás sérülés nem volt.

 

Korábbi operációk: Akut gerincsérv L5/S1 között, kizáródás miatt operálták 12 évvel ezelőtt.

 

Gyógyszerek: Paracetamol az erős fájdalmak miatt.

 

Családi anamnézis: Anyai ágon reumatoid artritis, apai ágon agyvérzés és magas vérnyomás.

 

Betegségek: nincs

 

Klinikai vizsgálat

                       A.Osteopath-Screeningteszt:

                               - Hipdrop bal oldalon pozitív maradt.
                               - A lumbális gerinc jobb oldali inclinációja korlátozott.
                               - A bal lábfej hátsó kiterjesztése és inverziójának korlátozása.

 

                      B.Osteopath-Szegmentális vizsgálat:
                              - L5 diszfunkció maradt.
                              - Ilium anterior diszfunkciója maradt.
                              - Restriktio a bal oldali fibula esetében proximálisan posterior és distalis anterior irányban.
                              - Bal oldali talus hátsó diszfunkció.
                              - Bal oldali cuboid kirotált helyzetben fixálódott.
                              - Fájdalmas triggerpontok észlelhetők a musculus peroseus longus et brevis területén.

A differenciál diagnosztikai vizsgálatok alapján a következő kezelési sorrendet adjuk meg a terápiában:
                              1. Disztálisan tibio-fibularis összeköttetés.
                              2. Felső ugróízület – talus mobilizáció.
                              3. Cuboid pozíció rendezés.
                              4. Lábszár területén triggerpontok kezelése.

 

Összegzés és véleményezés osteopath szemszögből:

A musculus peroneus longus et brevis területére gyakorolt nyomás provokálta, előidézte a lábfej területén jelentkező panaszokat. Ezért a peroneus izok, valamint a vádli izmainak  kezelésére volt szükség. A peroneus izmok fokozott tónusa feltételezhetően a funkcionális terhelések során előidézte a talus anterior irányú blokkolt helyzetét. Itt nem volt semmifél trauma, ezért az a feltételezés, hogy a diszfunkció progresszív formában alakult ki. 

Mivel a páciens alacsony, a legtöbbször magas sarkú cipőben jár. Ez szintén lehet az oka a talus diszfunkciójának, ami folyamatosan ingerli, túlterheli a lábszár laterális és elülső részén elhelyezkedő izmokat.

A fibula funkciót ugyanabban a komplexitásban kell látni. A talus anterior irányú blokkolt pozíciója folyamatosan feszíti az talobibulare anteriust, ami végül az alsó talofibularis összeköttetést anterior irányú blokkolt pozícióba húzva tartva rögzíti. A fibulát kellett kezelni, az izmokat kell külön lazítani, hiszen ha ez nincs egyensúlyban, hamar visszatérhet a blokkolt pozíció. Ugyanez vonatkozik a lábfunkciókra is. Ezeket funkcionális oldalról nézve is kezelni kell, mivel a propriocepció egyébként zavart lesz. Ugyanez vonatkozik az L5-re is.

Érdekesség és ezen kapcsolatrendszerre is kiemelten figyelni kell, hogy a láb fájdalma ugyanazon az oldalon van, mint az operált terület. A korábbi L5/S1 közötti sérv okozhatott proprioceptiv deficitet, ami a stabilitást, stabilizálást nem tette megfelelővé és ez izom túlterheléshez vezetett. Az L5 által okozott diszfunkció a láb diszfunkciójának reflektórikus következménye lehet, mely szintén külön terápiás beavatkozást igényel.

 

Komplex képzések a témában az IFAO Osteopathia komplex képzésésének keretein belül, ahol minden érdeklődő egy, a nemzetközi követelmények által felépített, elfogadott rendszer alapján tanulhatja meg e nagyszerű területnek az elméleti és gyakorlati ismeretanyagát, tudását.

Kérje szakembereink tanácsát a témában következő telefonszámok valamelyikén: +36 1 790 9900, +36 1 471 1435

 

Szerző: Kanyó Ildikó, 2017. december 01.

Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll. A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához ( másoláshoz , fordításhoz stb.)  a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

Egy igen érdekes és hasznos esetbemutatót szeretnék ma megosztani minden kedves olvasóval, amely az elmúlt hetek egyik érdekes esetét prezentálja, kiemelve azt az elhagyhatatlan tényt, hogy a fascialáncoknak a modern rehabilitációban ma már nélkülözhetetlen, kihagyhatatlan szerepe van a fájdalmak, egyéb negatív panaszok kialakításában, vagy fenntartásában. Ha eredményesen akarunk rehabilitálni, a panaszokat viszonylag gyorsan, relatíve rövid időn belül szüntetni, akkor a kiváltó okokat és a következményeket sok esetben külön-külön, más-más terápiákkal kell kezelni, de ebben a fasciának kiemelt szerepet kell betöltenie.

A napokban megkeresett minket egy sarokcsonti és környéki problémával, annak állandóan kiújuló gyulladásával hosszú hónapok óta küszködő páciens a Rehab Akadémián és segítségünket kérte panaszai megszüntetésében. A sarokcsonti fájdalomhoz társult igen erős Achilles-ín letapadás is. Mindezek a járást nagyon kellemetlenné tették számára, hiszen 100 méter után rendkívül erős, éles, szúró fájdalom alakult ki a sarokcsont és az Achilles-ín mentén egyaránt.

A sarokcsont és az Achilles-ín rendszeres irritálását kiváltó tényezőkhöz egy rendkívül erős mediális boltozat (belső talpéli) süllyedés is társult, amely nem tett jót a sarokcsont pozíciójának, hiszen ott egy valgus állás alakult ki. Mivel azonban 26 éves és szeret futni az igényét, miszerint a kezeléstől elvárja, hogy ismét tudjon majd kedvenc sportjában tevékenykedni, nagyon komolyan kellett venni.

Az orvosi leletet átolvasva és a terápiás javaslatot elindítva a dokumentumok szerint a lökéshullám terápiát kezdtük meg a sarokcsont, az Achilles-ín, a talpi fascia (aponeurosis plantaris) területén.

A lökéshullám készülék beállításánál ügyeltünk arra, hogy a panasz, a tünet kialakításában különféle szövettípus szerepel, másfajta érzékenységgel (izom, ínszövet, csonthártya, ízom-ín átmenet, amely gyulladt is, talpi fascia) és ezek a készülék által kiváltott hullámokra eltérő módon reagálnak. Elindultunk tehát a fascia lazítására használt lökéshullám programmal, majd áttértünk az izom, a m. triceps surae lazítására is. Ezt követően következett az ínszövet, az Achilles-ín és a tapadási pontja. Ínszövetet lazító beállításokkal indultunk itt, majd átállítottuk a készülék erősségét és frekvenciáját a keringés javító beállításra és ezt követően következett a csonthártya lazítás.

Mindezt azért, hogy a lokális panaszokat hamar ki tudjuk oldani, a sarokcsonti fájdalmakat enyhítve a járást kissé fájdalomtól mentesebbé tudjuk tenni.

30 perces lökéshullám terápiát követően következtek azok a funkcionális tesztek, melyek a sarokcsonti fájdalmak kiváltó okára irányították rá a figyelmünket. Így a következő lépésben ezek megszüntetésére fókuszáltunk, hiszen el akartuk kerülni, hogy páciensünk 100-300 méter megtétele után újból érezze a kiújuló sarokcsonti és Achilles-ín környéki fájdalmakat.

A kiváltó okok feltérképezése miatt elő kellett venni és elemezni azokat a funkcionális láncokat, melyek a terhelést befolyásolják és a testtartás, az igénybevétel függvényében kialakulnak az alsó végtag különböző oldalain keresztül haladva. A páciensünk esetében az anteromediális kötőszöveti lánc és a poszteromediális fascialánc egyaránt érintett volt, a fájdalom kialakításában és a gyulladásos folyamatok fenntartásában igen erősen szerepet játszott.

A fascialánc kezelésnél kiemelendő, hogy annak érdekében, hogy ne jöjjön létre terhelés hatására, járáskor, futáskor a fájdalom, fontos volt a mediális talpi boltozat, a m. tibialis anterior és a tibia csonthártyájának lazítása is. Ezen megközelítésben páciensünk esetében összességében 4 alkalom lökéshullám kezelés és egy alkalommal végzett fascialánc kezelés elegendő volt a tünetmentesség elérése érdekében. Kezelések közötti időben a fokozatosság és a terhelhetőség figyelembe vétele mellett meg tudta kezdeni az óvatos terhelést, illetve kezelést követően ismét elkezdett futni, amely már fájdalmaktól mentes volt.

Kiemelendő, hogy a hosszanti talpi boltozat süllyedése hosszú távon lehet egy olyan irritáló tényező a terhelés függvényében, amely későbbiekben ismételten túlterhelheti a kötőszöveti láncot, abban letapadások alakulhatnak ki, ha erre a panaszmentesség elérése után nem figyelünk. Azonban tudatos tréninggel, izomlazító technikák otthoni rendszeres alkalmazásával jól lehet végezni a kötőszöveti és izomlazítást megelőzés (prevenció) céljából. Páciensünk meg is kapta azokat a kötőszövet lazító instrukciókat, melyet az ő esetében rendszeresen végeznie kell majd a boltozatsüllyedés és a rendszeres futás miatti panaszok kiújulásának elkerülése miatt.

Rehab Akadémia speciális PhyDoArt® programja egy specifikus, egyénre szabott rehabilitációs és prevenciós koncepció kifejezetten ajánlott befagyott váll esetén is. Részletek itt...

Kérje szakembereink tanácsát a következő telefonszámok valamelyikén: +36 1 790 9900, +36 1 471 1435

Cikket írta/szerző: Kanyó Ildikó, PhysioVit Rehab Akadémia/ Sportfizioterapeuta, 2017. szeptember 01.

Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll. A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához ( másoláshoz , fordításhoz stb.)  a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

vasárnap, 30 Április 2017 15:49

Gerincbetegségek - Low Back Pain (LBP)

LBP (Low Back Pain) fogalma talán Önnek is ismerősen csenghet, hiszen napjaink talán leggyakrabban emlegetett és legjobban elterjedt „népbetegsége”, mely szinte minden második embert érint ülő, vagy álló munkaköréből kifolyólag, esetleg a rendszeres testmozgás teljes körű hiánya miatt, mely kezdetben még csak legyengült hátizomzattal reagál, később viszont komolyabb problémák kialakulását eredményezheti.

Az ágyéki gerincszakasz az ízületek, szalagok, idegek és izmok jól szervezett struktúrája, melyek összmunkája egyszerre biztosít védelmet a gerincvelő számára, stabilitást és mobilitást a mindennapi mozgások kivitelezésére. Ugyanakkor erre a szakaszra hárul a teherviselés szempontjából a legnehezebb feladat, hiszen közvetíti a törzs és felső végtagok súlyát a láb felé. A környéken található idegi struktúrák felelősek a medence, alsó végtagok és lábak szenzomotoros beidegzéséért, mely elengedhetetlen a járás kivitelezéséhez.

Mivel ez egy rendkívül összetett rendszer, így bármelyik elemének sérülése deréktáji panaszokban manifesztálódik. Az okok felderítése és a differenciáldiagnosztika viszont a mai napig gyakran vitatott téma az egészségügyi szakemberek között.

A probléma hátterében állhat:

 • izomgyengeség vagy túlerőltetett izomzat
 • antalgiás tartás
 • gerincferdülés
 • porckorong degeneráció
 • kisízületi problémák
 • iliosacralis ízület diszfunkciója
 • spondylolisthesis (csigolyaelcsúszás)
 • tumor és különböző térszűkítő folyamatok
 • belső szervi elváltozások (pl. vese, vastagbél)

 

A megfelelő diagnózis felállításához és a helyes kezelés kiválasztáshoz a fájdalom elkülönítése szükséges. Amennyiben mechanika, nociceptív eredetű fájdalommal küzd, ez esetben elsődlegesen a kötőszövet, az izmok, szalagok és gerinc környéki ízületek érintettek és a fájdalom általában az ágyéki szakaszra, fartájékra és az alsó végtagok felső részére lokalizálódik, különösen bizonyos mozgások hatására (pl. előre- vagy hátrahajlás, fordulás, hosszas állás, ülés). Tehát a mechanikai fájdalmat szövetkárosodás vagy zsigeri elváltozás okozza.

Radikuláris fájdalom előfordulása esetén az ideggyök gyulladása, nyomása miatt zsibbadás, izomgyengeség léphet fel. A panaszok jellegzetesen csak egy oldalon fordulnak elő, a fájdalom jellege éles, csíkszerű és az ideg lefutása mentén vagy a dermatómába sugároz.

Számos további fájdalomforrás létezik, melyekbe beletartozik a gerinccsatorna szűkület okozta klaudikációs fájdalom, vagy például SPA, RA-hoz hasonló gyulladásos állapotok okozta fájdalom, myelopathiás fájdalom, neuropátiás fájdalom egyaránt.

Régóta küzd deréktáji panaszokkal? Alsó végtag területébe sugárzó fájdalommal? A halogatás nem megoldás! Vessen véget a problémának mielőbb, hiszen minél korábban fedezzük fel a tüneteket produkáló okot, annál könnyebben mondhatunk búcsút a fájdalomnak, mely hosszabb idő elteltével akár mozgáskorlátozottsághoz, mozgásképtelenséghez vezethet. Ez nem csak a munkaképességet, de az életminőséget is nagymértékben rontja, ezért akár prevenciós, akár rehabilitációs céllal kerekedjen felül derékpanaszain és keressen minket bizalommal!

Írta: Leiti Renáta, gyógytornász/Rehab Akadémia

A cikket másolni, sajátként feltüntetni tilos. Ezzel kapcsolatos szerzői jogi nyilatkozatunkat itt olvashatja.

Rehab Akadémia speciális PhyDoArt® komplex gerincprogramja egy sokoldalú terápiás lehetőségeket magában foglaló, egyénre szabott effektív rehabilitációs és prevenciós koncepció. Részletek itt...

Rehabilitációs és referencia rendelői szolgáltatásaink egyik legsikeresebb programja a komplex terápiás és tréninglehetőségeket biztosító, egyéni igények szerint összeállított, individuális PhyDoArt® egészségcsomag és egészségprogramok. Ezekben a komplex programokat biztosító PhyDoArt® kártyákban percekben adjuk meg a rendkívül széles palettát biztosító szolgáltatási csomagokat, mely alapján mindenki egyénileg oszthatja be a számára előnyös kezelési időket, vagy konzultálva terapeutánkkal az egyéni problémára adaptálva rendezhetők a terápiás programok időtartamai.

A kártya által nyújtott szolgáltatások több helyen beválthatók:

 • - budapesti központok:
  • Rehab Akadémia 1075 Budapest, Károly krt. 13-15. - Előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe kezelések.
  • Rehab Akadémia Budapest, 1143 Budapest, Gizella út 51-57. - Előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe kezelések.
  • Rehab Akadémia, 1134 Budapest, Klapka utca 17-19. - Előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe kezelések.
  • Rehab Akadémia 1143 Budapest, Hungária krt. 128. - Átépítés miatt nem fogad ügyfeleket
 • - pásztói Egészségpont (Rehab Akadémia kihelyezett rendelője a Mátrában, 3060 Pásztó, Hunyadi út 12.) - A terápiás és tréning szolgáltatások esetében egyaránt értendő, azonban a gyógyszerek, termékek árára nem vonatkozik a kártyakedvezmény.

Speciálisan képzett gyógytornászaink, a rehabilitációs trénereink, rehabilitáció irányában speciálisan képzett edzők által vezérelt egészségprogramok vendégeink részére szakszerű manuális terápiákat, masszázsokat, tréningeket, sport és rekreációs programokat egyaránt tartalmaznak attól függően, kinek milyen szolgáltatásra van szüksége az egyéni panaszok, mozgásszervi problémák hathatós, effektív leküzdésének. Ezáltal speciális kezelési tervekkel irányított gyógyulást nyújtják a felhasználók számára egy széles körű állapotfelmérést követően.

A PhyDoArt® kártya saját részre is használható, de ajándékkártya formájában is kiváló meglepetés lehet ismerősei, szerettei részére. Utóbbi esetben rendkívül praktikus, hiszen megvásárlásával nincs veszélye annak, hogy nem megfelelő ajándékot választ, hiszen a megajándékozott döntheti el, vagy szakember közreműködésével állíthatja össze beváltáskor a számára szükséges, kedvező terápiákat, tréningeket, wellness szolgáltatásokat a gyógyulás, vagy hatékony egészségmegőrzés érdekében.

Miért érdemes ezt a perc alapú PhyDoArt egészségkártyát választani?

 • A PhysioVit Rehab Akadémia legsikeresebb szolgáltatása egyszerűen és gyorsan megvásárolható, elérhető otthonról is.
 • Nem kell külön-külön fizetni az egyes kezeléseket, más-más szakember által végzett szolgáltatásokat, hiszen a gyógyulást biztosító komplex szolgáltatásokat a kártyával már megvásárolta. Ameddig annak percei tartanak, addig a gyógyulását segítő általunk legjobbnak ítélt terápiákat kapja.
 • Amennyiben a kártyát ajándékként kívánja tovább adni, akkor is jól jár, hiszen a megajándékozott majd beváltja a számára megfelelő terápiára, vagy tréningre, hiszen a PhyDoArt® rendkívül széles körű felhasználási lehetőséget biztosít attól függően kinek milyen szolgáltatásra van szüksége. Ezek itt tekinthetők meg: Szolgáltatásaink listája.
 • A kártya elegáns megjelenésével igazán kedves meglepetés. Saját részre vásárolt kártya hosszú hónapokig kedvezményes szolgáltatások igénybevételére is lehetőséget ad a PhyDoArt® programokon kívül.
 • A megajándékozott kedvére válogathat az állandóan bővülő szolgáltatási listából. Éppen ezért kockázattól mentes is, hiszen a megajándékozott választ szolgáltatást magának kártyájával.


Milyen típusú PhyDoArt® egészségprogram van az egyes kártyák vonalkódjában elrejtve?

1.) PhyDoArt® PRÉMIUM Egészségprogram 260 perc komplex kezelést/tréninget biztosít egyénileg kialakított kombinációban. A kártya, a perceinek felhasználása után állandó 30% kedvezményt biztosít tulajdonosának.
A csomagban a percek díja 5 db PhyDoArt komplex szolgáltatást tartalmaz (4 db 55 perc és 1 db 40 perc) 76.500 Ft értékben. Amikor a kártya percei elfogytak, az ismét feltölthető 5 db, vagy 10 db újabb PhydoArt egészségprogramok által nyújtott szolgáltatással, de már igénybe vehető majd a kártya által biztosított 30% kedvezmény.


Bővebb információ és kártya előrendelés telefonon: +36 21 2525 207,

2.) PhyDoArt® PLATINA Egészségprogram 180 perc komplex kezelést/tréninget biztosít egyénileg kialakított kombinációban. A kártya, a perceinek felhasználása után állandó 20% kedvezményt biztosít tulajdonosának.
A csomagban a percek díja 3 db PhyDoArt komplex szolgáltatást tartalmaz (3 db 60 perc/alkalom) 47.700 Ft értékben. Amikor a kártya percei elfogytak, az ismét feltölthető 5 db, vagy 10 db újabb PhydoArt egészségprogramok által nyújtott szolgáltatással, de már igénybe vehető majd a kártya által biztosított 20% kedvezmény.

Bővebb információ és kártya előrendelés telefonon: +36 21 2525 207

3.) PhyDoArt® GOLD Egészségprogram 140 perc komplex kezelést/tréninget biztosít egyénileg kialakított kombinációban. A kártya, a perceinek felhasználása után állandó 15% kedvezményt biztosít tulajdonosának.
A csomagban a percek díja 3 db PhyDoArt komplex szolgáltatást tartalmaz (2 db 55 perc/alkalom és 1 db 30 perc/alkalom) 38.700 Ft értékben. Amikor a kártya percei elfogytak, az ismét feltölthető 5 db, vagy 10 db újabb PhydoArt egészségprogramok által nyújtott szolgáltatással, de már igénybe vehető majd a kártya által biztosított 15% kedvezmény.


Bővebb információ és kártya előrendelés telefonon: +36 21 2525 207

 

 

 

A kártyával kapcsolatosan kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 21 2525 207, +36 1 790 9911, +36 1 790 9900 telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre írt levélben.

Kategória: Ajándék
vasárnap, 24 Július 2016 10:50

PhyDoArt® komplex rehabilitációs program

Mi jelent a PhyDoArt®?

A PhyDoArt® egy olyan komplex rehabilitációs kezelésekből álló csomag, amely az állapotfelmérés függvényében megállapított mozgásszervi elváltozás hatékony megszüntetését megcélozva tartalmazza az Egészségcentrum összes terápiás lehetőségét, az eredményes és a lehető legrövidebb időtartam alatt létrejövő gyógyulás érdekében.

A programban eelső alkalommal egy átfogó állapotfelmérést végzünk az első 20 perc alatt. Ezt követően a panaszoktól, elváltozás/elváltozások súlyosságától függően kezdjük meg a kezeléseket, az adott problémára általunk leghatékonyabbnak ítélt terápiás-, illetve tréning koncepcióval. Ezen túl a program tartalmaz önkorrekciós gyakorlatokat, azok otthoni használatra szükséges oktatását, korrekciós tanácsadást és igény esetén masszázst.

Időtartamát tekintve a probléma típusától függően választhatók a PhyDoArt® csomagok 80 perces, 55 perces, 40 perces időtartamban. Első alkalmat követően az egészségprogramban részt vevő pácienseink kapnak tőlünk egy PhysioVit Egészségkártyát, mellyel a továbbiakban 10%-os árengedménnyel vehetik igénybe szolgáltatásainkat. Mindezekről a kártyához tartozó szolgáltatásokról részletesebben itt olvashat.

A PhyDoArt® egészségprogram a legeffektívebb kombinációkra törekszik, sokszor előforduló gyakorlati elemei:

Typaldos módszer, Fascia Release manuális terápia, Manuálterápia, Dorn terápia - Egész testet korrigáló manuálterápia, Rehabilitációs tréning, Korrektív tréning, Sportfizioterápia, Manuálterápia, FlystringMed®- eaglefit® Sling Tréning,  McKenzie módsze,  Craniomandibuláris Terápia - Állkapocs-ízületi terápia, Trigger- és Tenderpont Terápia, Lökéshullám Terápia, Ultrahang Terápia, Kineziotaping - Proprioceptiv Physiotape®/IQ , TAPE®, 

A hosszútávú stabilizálás érdekében a PhyDoArt program után a következő tréning elemek rendszeres elvégzése prevenciós célból javasolt: BodyBalancePilates®, Inenzív gerinctorna, Prevetív gerinctorna, Szabad súlyzós tréningek, Rendszeresen végzett otthoni eszközös önkorrekciók továbbra is (pl. SMR tréning), 

Prevenció érdekében a PhyDoArt program után a következő relaxációs elemek időszakos elvégzése - különösen ülő munkát végzőknek - rendszeresen javasolt: Gerincregeneráló porckorongmasszázs (Breuss masszáz),  Sportmasszázs, Regenerációs masszázs, Mézmasszázs, Svédmasszázs, Aromamasszázs

Az alkalmazott módszerek és azok megoszlása minden esetben egyénre szabott. Elsősorban a mozgásszervi elváltozáshoz, annak súlyosságához igazítottan végezzük komplex kezeléseinket, figyelembe véve a páciens igényeit, lehetőségeit.

Kinek ajánlott az egészségprogram?

A PhyDoArt® csomagot minden érdeklődő számára ajánljuk, mivel egészségmegőrzés, betegség megelőzése céljából is érdemes időnként, panaszokat még nem okozó mozgásszervi blokádokat időben megszüntetni, elsajátítani önkorrekciós praktikákat, amelyet aztán irodában ülve, otthon TV előtt néhány perc alatt el lehet végezni. Ezek segítenek a további aktív, egészséges mozgásban.

A PhyDoArt® során alkalmazott technikák leginkább a mozgásszervi panaszok enyhítésében és megszüntetésében tudnak segíteni, mint pl. gerincproblémák, kisugárzó, krónikus fájdalmak, végtagi zsibbadás, izomfeszesség, izomgörcsök, merevség, kötöttség érzés, porckorongbántalmak, sportsérülések (akut, vagy krónikus), ízületi problémák, nehezen definiálható un. aspecifikus eredetű fájdalmak (pl. sarokcsont, izmok tapadási pontja), állandó fejfájás, mozgásszervi elváltozásokból eredő koncentrációs zavarok.

Kiemelt szempont az effektivitás és az aktivitás.

Célja a programnak több terápia együttes hatását kihasználva a panaszok hatékony megszüntetése, a kiváltó okok feltérképezése és oldása hosszútávon is. Általában a PhyDoArt® komplexitásának köszönhetően 2-5 alkalommal jelentősen csökkennek, vagy megszűnnek a panaszok. Ez az időtartam minden esetben attól függ mennyi idő telt el a mozgásszervi probléma kialakulása és az első kezelés között. Minél több, annál többször ajánlott az ismétlés, azaz a 5 alkalom.

Erre példa:

1.) Egy akut deréktáji fájdalom, alsó végtagba kisugárzó fájdalom, vagy teniszkönyök esetében a kialakulás napján kezdett kezeléssel azonnal oldjuk a fájdalom forrását, stabilizáljuk a problémát, elvágjuk a lágyrészeken át terjedő kompenzációs lehetőségeket és általában 1-2 kezelés szükséges. Ezt követően pedig a rendszeres, kontrollált testmozgás.

2.) Egy akut deréktáji fájdalom, alsó végtagba kisugárzó fájdalom, vagy teniszkönyök esetében a kialakulás után steroid injekciót kap a páciensünk 1-2 hétig nyugalomba helyezett az érintett testrész, akkor 1-2 kezelés nem elegendő. Mert a nyugalomban töltött időszak letapadásait, az injekció következményes hatását kell először megszüntetnük, majd a ténylegesen kiváltó okokat, a már létrejött szöveti letapadásokat, ízületi blokkokat.

Egészségprogramok, terápiák SZÉP kártya használatával, vagy PLATINA, GOLD, SILVER PHYDOART® kártyával is igénybe vehetők.

 
 

A Rehab Akadémia referencia rendelőjének legsikeresebb szolgáltatása egyszerűen és gyorsan megvásárolható, elérhető otthonról is az Ön számára. Nagy sikerű PhyDoArt® ajándékkártyák PLATINA, GOLD, SILVER változatban egész évben kaphatók. Nézze meg mit rejt a vonalkód és lepje meg szeretteit egy-egy kártyával. Telefon: +36 1 607 3219, +36 21 2525 207

Kategória: Egészségprogramok
péntek, 31 Július 2015 16:00

PhyDoArt program a porckorongsérv kezelésében

Kiemelendő, hogy "futószalagmunka” helyett az ok feltérképezése az első legfontosabb célunk. Véleményünk szerint a porckorongsérvből eredő fájdalmak csak akkor múlhatnak el, ha már a lokális kezelés megkezdése előtt kiiktatjuk a baj oki tényezőit. Ezért mielőtt kezelni kezdünk egy alapos problémafeltárást végzünk, amely az egész testre kiterjed. Elvünk, hogy nem szabad csak a sérv tüneteit kezelni, mert az csak átmeneti eredményeket biztosít, ami nekünk nem elég. Ki kell iktatnunk a páciens életéből a sérv kialakulásában felelős mechanikai tényezőket is, mert csak így lesz maradandó a hatás.

Korrekciós programunk, ezen belül a manuális technikák és a hozzá kapcsolódó mozgásanyagunk nem csak a kiboltosult porckorongra hat közvetlenül, hanem annak következményeit is igyekszik kiküszöbölni.

1. oldal / 2

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.