+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Elemek megjelenítése címkék szerint: bodybalancepilates

A színes tapaszok használatában, anyagában közel 40 éve nem történt lényeges változás egészen a tavalyi esztendőig. 7 év alapos kutatási és fejlesztési munkának követően 2015. április 15-én megjelent a világpiacon egy rendkívül hatékony, prémium minőségű termék, amely lágy masszázst biztosító gélgolyói (fascilátor) segítségével a fasciaháló felületes, majd állandó mozgások mellett a mély rétegeire fókuszál. Miben különbözik a klasszikus tapaszoktól?

Az IQ TAPE® pamutszálai közé fascilátorok vannak beépítve, amely mozgás közben mikromasszázst, ezáltal pedig hatékony fascia mobilizációt biztosít. Ennek köszönhetően letapadásokkal terhelt, fájdalmas, merev fasciaháló kezelése hatékonyabb mint a klasszikus tapaszok alkalmazásánál, valamint a letapadások miatti fájdalom is gyorsabban csökkenthető.

Felhelyezése előtt tehát alaposan meg kell vizsgálni a bőr alatti kötőszövetet, annak csúsztathatóságát, a csúszás mértékét, azaz a fájdalom, az izomspazmus, a mozgásbeszűkülés igazi kiváltó okát.

Ennek függvényében a tapaszt úgy kell felhelyezni, hogy a golyók, illetve az anyag - tekintettel a rugalmasságára - a letapadás feloldásához szükséges mobilizációs irányt biztosítani tudja a mozgás minden percében. IQ TAPE® speciális adagoló dobozban az anyag minőségének 100%-os védelme érdekében.

IQ TAPE® használatával fascia- és izomtechnikáknál még több ragasztási lehetőség variálható a szövet elváltozásától függően. Minden attól függ, hogy a fascia hálóban megvastagodás, torzió, réteg letapadás, rétegek összetapadása stb. áll.

Ennek a kifejezésnek érdemes minden szavára hangsúlyt fektetni. A mozaikszó első betűje a legkézenfekvőbb: „S-self”, vagyis saját magunkon elvégezhetjük a terápiát.

Az „M-myofascial” már több magyarázatra szorul. A „myo”- vagyis izom a „myofascial” pedig az a fascia, izompólya mely körülöleli az izmot. A fascia réteg egy, az egész testünket behálózó kötőszövet, melynek egészsége, szerteágazó elhelyezkedése és a szervezetben betöltött rendkívül összetett feladatai miatt nagyon fontos.

Ez a titokzatosnak tűnő szövet a bőr alatt összeköti egymással sejtjeinket. Minden izmot, szervet, szalagot, csontot, azaz szövetet körbefog, azoknak tartást ad, ezáltal összeköti őket egymással, a védelmet biztosító funkción túl érzékelő szervként is működik. A fascia szervezetünk legnagyobb érzékszerve is!

 

Legtöbbünknek a pilates technika hallatán az erő, a rugalmasság, a harmonikus izomzat és a légzéssel párosított esztétikus mozdulatok jutnak eszünkbe. Nincs ez másként a BodyBalancePilates® esetében sem, mivel a precíz mozdulatok a test teljes átmozgatására törekednek, egyszerre nyújtva és erősítve bizonyos területeket és a mozgást légzéssel összekötve biztosított a folyamatos és kiegyensúlyozott keringés.

Azonban fontos kitérnünk a BodyBalancePilates® egyediségeire! Ez a tudományos alapokon kidolgozott gyakorlatrendszer minden esetben segít a felületesen futó, főként mobilizáló feladatot ellátó izmok és a mélyen, az ízülethez közel fekvő, stabilitásért felelős izmok összehangolásában és az erő és rugalmasság harmonizálásában. Ehhez nagyfokú precizitásra és türelemre van szükség, hogy a mozgás kivitelezése (kiindulási helyzet, kivitelezés, véghelyzet) a megfelelő módon, s a megfelelő izomzat aktivizálásával jöhessen létre.

A medence stabilizáló izmai közül a BodyBalancePilates® nagy hangsúlyt fektet a medencefenék izomzatára, mely nemcsak mozgásszervrendszeri szempontból rendkívül kedvező, hanem a belső szervek helyzetére és keringésére, a záróizmok jó működésére is nagy hatással van mind nőknél, mind férfiaknál (pl.: inkontinencia megelőzése, kezelése).

A légzés nem csak az oxigén- és vérellátásért felelős, hanem segít a stabilizáló „hasi izomfűzőnek” és a mozgásokkal összekötve fokozza a mellkas, a bordák, a gerinc mobilizálását.A légzéssel egybekötött harmonikus mozgás stresszoldó hatású, s míg kezdetben a légzés és a mozdulatok kombinációja újszerű, addig a koordináció fejlődésével egyszerűen természetes „együtt mozgássá” válik.

BodyBalancePilates® által kidolgozott nyújtás/streching az előnytelen helyzetben rögzült izmok „újraélesztését” célozza meg (pl.: váll és csípő elülső része, térd mögötti terület), hogy újra szimmetrikusan és egészségesen tudjunk mozogni. Mindezt olyan precíziós mozgásokkal, hogy a nyújtás valóban az izom két végpontja között jöhessen létre, a környező ízületek kompenzációja vagy akár túlerőltetése nélkül.

A speciális Pilates technikának, gyakorlatoknak, a változó nehézségi fokozatoknak köszönhetően csoportos és egyéni formában bárki számára megismerhető ez a teljesen biztonságos, ugyanakkor rendkívül ergonómikus mozgásforma.

A BodyBalancePilates® a testtartás korrekciójával, az ízületek biztonságos átmozgatásával, az izmok személyre szabható erősítésével és nyújtásával segít a kompenzációs elváltozások és a mindennapi mozgások javításában. A gerinc kiegyenesítésében résztvevő izmok erősítése, a felső és alsó végtag megfelelő izmainak erősítése és nyújtása (pl.: váll-vállöv nyitása, csípő- és térdhajlító izmok nyújtása) segít az ülő életmód, vagy krónikus mozgásbeszűkülés, fájdalom miatt felvett „kényszertartást” ellensúlyozni az egészséges és panaszmentes mindennapok érdekében. Kezdetben több alátámasztási felszínnel, a medence-törzs stabilitás megéreztetésére és gyakorlására törekvő feladatok jellemzőek, amelyek alapul szolgálnak a további feladatoknak és a végtagok szabad, könnyed és panaszmentes mozgásának is.

A PhysioVit® orvosok, gyógytornászok, edzők részére megtartott BodyBalancePilates® akkreditált, 17 kreditpontot adó képzéseinek szerves részét képezik az effektív rehabilitációs koncepcióknak.

A PhysioVit® Egészségcentrumban az BodyBalancePilates® tréningek már kombinált bérletekkel (kombinált 90 napos VIP bérlettel, kombinált korlátlan 30 és 60 napos bérletekkel), Pilates bérlettel, sportkártyával és startjeggyel egyaránt bárki számára elérhető szolgáltatások. Várunk Titeket/várjuk Önöket sok szeretettel a képzésre és a tréningekre egyaránt!

Üdvözlettel, Őri Katalin, gyógytornász, BodyBalancePilates terapeuta

BodyBalancePilates oktatói képzések folyamatosan indulnak. Részletek és aktuális időpontok itt olvashatók.

 

szerda, 24 Június 2015 23:47

BodyBalancePilates®

Ausbildung zum Pilates-Trainer / Pilates-Instruktor Fundierte, praxisorientierte Ausbildung in der Übungsmethode nach Pilates – medizinischer Ansatz

BodyBalancePilates® ist eine erweiterte Übungsmethode des Gründers Joseph Hubertus Pilates - ein Übungssystem, das auf dem Gleichgewicht von Geist und Körper basiert und natürliche und somit normale Bewegungen wieder herstellt. Kurz: Wahrnehmungs-, Stabilisations-, Koordinations-, Muskelgleichgewichts- und Haltungstraining. Anders ausgedrückt: Pilates ist eine Selbstbeobachtung des eigenen Körpers mit kontrollierten & fließenden Bewegungen.

Das Training der inneren Muskulatur ist schwierig in der Umsetzung – wird aber bei Regelmäßigkeit mit guter Haltung, einem kräftigeren, flexibleren und ausdauerndem Körper belohnt. Man konzentriert sich auf die wichtigen Haltungsmuskeln und stabilisiert dadurch den Rumpf - die Bewegungen werden fließend kontrolliert und dabei mit entsprechender Atmung kombiniert. Die zu schwach gewordenen Muskeln werden gekräftigt, die verkürzten werden gedehnt. Das muskuläre Gleichgewicht wird wieder hergestellt. Ausgewählte Übungen trainieren zugleich eine Vielzahl von Muskelgruppen. Der Körper wirkt straffer und konditionierter. Diese weiterentwickelte Methode nach Kurt Rotter ist im medizinischen Sektor hervorragend anwendbar und darüber hinaus für jedes andere Klientel. Die optimale Ausbildung fachkundiger und kompetenter Instruktoren ermöglicht es, diese einzigartigen Inhalte von BodyBalancePilates® in ihren Trainingseinheiten individuell und effektiv zu vermitteln und die gewünschten Trainingsresultate zu erzielen, bei gleichzeitiger Vermeidung von Verletzungen.

Die Prinzipien u.a. Genauigkeit & Kontrolle sind ausschlaggebend, speziell, wenn mit „Dritten“ gearbeitet wird. Im Verlauf des Kurses werden u. a.

 • - an Probanden Erlerntes angewendet sowie der

 • - Aufbau einer Übungsstunde und die

 • - Anleitung des Mattenprogramms für Gruppen geübt.

Grund-Ausbildung in 3 Modulen Präsenzzeit:

 • Beginner-Kurs 1,Intermediate-Kurs Modul 2-3

 • Externe Arbeiten: Hinzu kommen noch die Zeiten für Selbststudium, Üben am eigenen Körper, Lektionsaufgaben etc., diese sind Bestandteil der Ausbildung, da sie zu den Ausbildungszeiten zählen!

Ihr Zertifikat weist 100 Ausbildungsstunden aus - davon 6/10 Präsenzzeit & 4/10 externe Arbeiten.

Der Ablauf wird am ersten Kurstag mit den Teilnehmern besprochen. Prüfung am Ende des 3. Moduls (freiwillig) Die 3 Module können als 3-moduligen Kurs mit je zwei Tagen belegt werden bzw. in zwei Abschnitten a' 3 Tagen - zudem bieten wir auch Wochenkurse an.

Mit der Grundausbildung sind Sie in der Lage, Einzel- und Gruppenkurse anzubieten.

Die Grundausbildung (Modul 1-3) umfasst das gesamte Programm und bietet Ihnen die Grundlage für Ihre Pilates-Kurse. Wer auf die Bezuschussung der Krankenkasse wert legt (gilt nur für Bewegungsberufe), kann die Präsenzzeit (6/10) bei Bedarf nachträglich durch die Belegung von weiteren Modulen problemlos entsprechend der aktuell gültigen Situation anpassen.

 • Modul 4: Intensivierung (1Tag/10 UE),

 • Modul 5: Pilates mit Kleingeräten (1Tag/10UE),

 • Modul 6: Advanced-Mattenprogramm (2,5 Tage/30 UE)

Dieses Übungskonzept ist nicht nur ideal für so genannte „Rücken-Patienten“, sondern auch zur allgemeinen Erhaltung der Gesundheit, Prävention & Rehabilitation geeignet. Speziell für Rückprobleme, Haltungsschwächen, vorbeugend vor Sportverletzungen, Osteoporose, in der Rehabilitation, bei Blasenschwäche, vor und nach der Schwangerschaft und zur Unterstützung bei stressbedingten Krankheiten. Zu beobachten ist, dass Ausbildungen teilweise im Fortgeschrittenen-Programm beginnen. Optisch betrachtet sehen viele dieser Übungen einfach aus. Übertragen auf Anfänger, Ungeübte bzw. Personen mit Vorerkrankungen können Präventionsmaßnahmen in Gruppenkursen zu schwerwiegenden muskulären Problemen - schlimmer noch - zu vermehrten Schmerzsymptomatiken und Schädigungen führen. Deshalb besteht die erste Ausbildungsphase aus Übungen, die großen Wert auf Wahrnehmung, Sensibilisierung und Haltungsschule legt. Voraussetzung hierfür ist ein Fachwissen über die Anatomie des Muskelskelettsystems und Erfahrungen über Krankheitsbilder, damit die Übungen effektiv und sicher angeleitet werden können. Über diese Vorbildung verfügen Fachkräfte u.a. aus dem Bereich der Physiotherapie.

Anmeldeinformationen

Aus organisatorischen Gründen benötigen wir für Kurse bei PhysioVit eine schriftliche Anmeldung.

Büroanschrift

 • PhysioVit GmbH, 1035 Budapest (Ungarn) Szentendrei str. 10.

 • Telefon: +3670 945 8877 oder +36 1 790 9900

 • E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bitte füllen Sie das Anmeldeformular vollständig aus. Im Ausnahmefall können Sie sich auch formlos anmelden. Grundsätzlich benötigen wir in jedem Fall Ihren Namen, Ihre Anschrift sowie die Kursbezeichnung und Kursnummer. Senden Sie uns ebenfalls Ihre Berufsurkunde und wenn erforderlich den Nachweis absolvierter Vorkurse zu. Wir senden Ihnen dann umgehend eine Bestätigung sowie alle weiteren Informationen zu.

AGB - Allgemeine Bedingungen zur Teilnahme an Fortbildungskursen

Kursort - PhysioVit Reha Akademie und PhysioVit Internationale Unterrischts- und Therapiezentrum

Kurssprache: deutsch

 

Kursdatum: Modul 1-3: 27. Oktober-01. November 2017

 

Dozent/Referent: Kurt Rotter  (Physiotherapeut, BodyBalance Isntruktor)

 

Kursgebühr: 180.000 Ft (abhängig vom Wechselkurs- ca. 600 €)

 

Maximale Gruppengröße: 20 TeilnehmerInnen

 

Kursziel - Pilates Ausbildung / Pilates-Trainer / Pilates-Instruktor

Erlernen des BodyBalancePilates® Grundlagen-Mattenprogramms und die Befähigung diese Information im Einzel- und Gruppenunterricht weiterzugeben (beinhaltet keine Lehrtätigkeit). Die Teilnahme am gesamten Kurs (drei Module & Prüfung) ist Voraussetzung, um das BodyBalancePilates®- Zertifikat zu erhalten. Es wird erwartet, dass zwischen den Kursen eingehend geübt wird. Selbststudium, Lektionsaufgaben etc. sind wesentlicher Bestandteil der Ausbildung.

Zielgruppe Pilates Ausbildung / Pilates-Trainer / Pilates-Instruktor

Dieser Ausbilderkurs ist für alle Altersgruppen – unabhängig vom Trainingszustand - geeignet. Kleine Gruppengröße mit gemischter Altersstruktur gewährleistet intensive & individuelle Ausbildungsstunden. Die Übungen steigern sich aufbauend vom Beginner- zum Fortgeschrittenen-Programm; es werden keine Pilates-Kenntnisse erwartet. Die Übungen starten in kleinen Sequenzen und steigern sich im Verlauf des Kurses zu kompakten Übungsabläufen, die auf unterschiedliche Schwierigkeitsgrade eingestellt werden können. Geeignet für alle Interessenten, insb. Berufe aus den medizinischen Bereichen (Physiotherapeuten, Masseure, Sport- und Gymnastiklehrer, Krankenschwestern, Osteopathen, Ärzte, Ergotherapeuten, Hebammen etc.) Diese verfügen über eine bereits abgeschlossene mehrjährige Ausbildung mit z. T. langjähriger Berufserfahrung. Krankheitsbilder und deren Symptomatik (z.B. Rückenprobleme) sind ihnen vertraut, die mit Hilfe von speziellen Pilates-Übungen gezielt behandelt, vorbeugend gestärkt und nachhaltig verbessert werden können.

Aber auch Interessierte, die Spass haben sich unter fachlicher Anleitung richtig zu bewegen.

 

ANMELDEFORUMLAR

Kategória: Ausbildungen

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.