+36 1 790 9900 | +36 21 2525 207 | « Online ügyfélszolgálat: 900 - 1800 | Nyitvatartás »
  
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

Elemek megjelenítése címkék szerint: relaxáció

szombat, 10 Szeptember 2016 17:29

Stressz, a lassan ható méreg

Létezik egy „kórokozó”, ami talán minden másnál nagyobb kárt tud okozni szervezetünkben, és életünkben. Ez nem más, mint a stressz.

A mindennapokban rengeteg stresszhatás ér minket az élet szinte minden területéről. A munka, és a pénz kapcsán olyan gyakran felmerülő problémák mellett sajnos sokszor még a magánéletünk is feszültséggel teli. Mindez persze nem véletlen, ha a minket ért konfliktusokat nem tudjuk megfelelően kezelni, egy ördögi körbe csöppenünk bele.

Nagyon kevesen vannak azok, akiknek a szerettei a munkahelyi stresszből semmit nem tapasztalnak otthon, és ez fordítva is igaz: egy otthoni veszekedés után a munkában sem ugyanúgy teljesítünk. Bármit is teszünk, bárhol is járunk, időnként akaratlanul is szembetalálkozunk stresszes helyzetekkel. 

A stressz pedig egy lassan ható méreg, és sajnos szinte nincs olyan szervünk, ami ne kapna belőle egy adaggal!

 • Káros hatással van idegrendszerünkre, keringésünkre, emésztésünkre, és rengeteg mozgásszervi problémát is előidézhet.
 • Rontja a teljesítményünket, az alvásunk minőségét, és akkor más, pszichés hatásairól még nem is beszéltünk.

Mit tudunk mégis tenni egészségünk érdekében?

Számos módszer létezik, mellyel feloldhatjuk a bennünk lerakódott stresszt, és fejleszthetjük konfliktuskezelési képességünket, ezzel megelőzve a korábban felsorolt káros hatásokat. Az egyik leghatékonyabb relaxációs technika az autogén tréning. Ennek során kényelmes helyzetben, kellemes, lágy zenére próbáljuk ellazítani izmainkat, egyre inkább kizárni a külvilágot, és elérni a teljes testi-lelki-szellemi harmóniát.

Már 15-20 perc autogén tréninggel is akár 2-3 óra alvásnak megfelelő, kiegyensúlyozott közérzetet érhetünk el.

A technikát elsajátítva később is bármikor alkalmazhatjuk azt a mindennapi stresszel való megküzdés megkönnyítése érdekében.

Miben lehet segítségünkre a tréning?

 • Csökkenti a feszültséget, a fejfájást, a szorongást és a depressziót.
 • A tréning hatására normalizálódik a pulzus és a vérnyomás.
 • Segít leküzdeni az alvásproblémákat, hozzásegít a mélyebb, és jobb alváshoz.

A másik, rendkívül hatékony módszer a masszázs, melynek azonnali relaxációs hatását szerintem senkinek nem kell bemutatni. A lazító fogások mellett kellemes, aromaterápiás olajok segítenek kizökkenni a feszültségekkel teli hétköznapokból.

Próbálja ki relaxációs tréningeket, óráinkat, és űzze el a stresszt életéből!

kedd, 26 Augusztus 2014 20:00

Regenerációs masszázs

Nyugati világban az egyik legismertebb masszázsok egyike az általunk kínált regenerációs masszázs, amely az egész testre kiterjed, a bőr és a bőr alatti kötőszövet, az izmok, izompólya, az inak kezelésére irányulnak. A mindennapi stressz rendkívül kedvezőtlenül hat az egészségre, a különböző szerveink működésére, feszültté teszi az izmokat, ami fájdalmakhoz vezet. A stressz, az izomspazmus megszüntetésében, a fájdalom enyhítésében, ezáltal egy egészséges szöveti tónus megteremtésében, az izmok egy-egy terápia előtti előkészítésében nagy segítségre lehet a svédmasszázs.


Regenerációs masszázs hatásai:

 • fokozza a véráramlást,
 • segíti a hatékonyabb oxigén ellátását,
 • segíti a test méregtelenítését,
 • Izmok regenerálódása
 • izomspazmus csökkenése, izomlazítás
 • stressz oldása,
 • fájdalom csökkentése,
 • bőrt feszesebbé, ruganyosabbá teszi,

A  kezelés testhőmérsékletű olajjal történik az egész testen (egész test masszázs), vagy egy-egy testrészen (pl. hát). A terapeuta speciális simító mozdulatok segítségével egyenletesen eloszlatja a testhőmérsékletű olajat a testen. A legtöbb ember ezzel a technikával azonosítja a masszázst. A hosszú lendületes mozdulatokkal végzett simító masszázs egyszerre a test több területére is kiterjed.

Masszázzsal terapeutánk fokozza a vérkeringést, segít az izmok ellazulását, miközben feltérképezi a lágyrészek állapotát, lokalizálja a lappangó triggerpontok, fascia letapadások helyét. A simító mozdulatokat általában tenyérrel végzik, de lehet kézháttal, kéz éllel vagy hüvelykujjal is. A dörzsölés során keletkezett súrlódási hő pihenteti az izmokat. Ezzel a technikával az izmokban keletkezett csomók is fellazíthatók, illetve speciális kiegészítő fogásokat alkalmazunk a fájdalmat okozó lágyrész elváltozások hatékony megszüntetése érdekében.

A dörzsöléses masszázs a bőr mélyebb rétegeire is hat, fokozza vérellátását, serkenti a bőr anyagcsere folyamatait, hozzájárulva ezzel a bőr megfiatalodásához. A dörzsölés során a masszőr körkörös mozdulatokkal fejt ki nyomást. Ez történhet tenyérrel, hüvelykujjal, az ujjbegyekkel, vagy ököllel. Következő fokozat a gyúrás. Ez a masszázs fogás a test mélyebb rétegeire hat, javítja az izmok vérellátását, elősegíti a méreganyagok távozását. Jól alkalmazható a végtagokon. A gyúrást az ujjakkal, elsősorban a hüvelykujjal végzik. Ütögetés: Fokozza az izmok vérellátást, kilazítja, nyugtatja, pihenteti a kezelt területet. Az ütögetést végezhetik kéz éllel, ujjbeggyel, lazán ökölbe zárt ujjakkal.

Masszázst egyéni kérésre aromaolajjal végezzük.

 • Egész test masszázs ideje igény szerint: 60 perc
 • Egy-egy testrészre irányuló masszázs ideje: 20, 40, illetve 60 perc

 

Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat!

Elérhetőségünk munkanapokon 9:00-16:00 óra között a következő: +36 1 607 3219, +36 21 2525 207

 

vasárnap, 20 Január 2013 07:15

Gerincregeneráló porckorongmasszázs

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója egy híres természetgyógyász volt. A gerincet regeneráló masszázzsal célja volt a különböző gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensek állapotának tartós javítása. Rudolf Breusstól tanulta meg a "porckorongmasszázst" Harald Fleig, aki elkezdte alkalmazni a Dorn terápiával kombinálva és megállapította, hogy ezáltal tovább fokozható a két terápia egyenkénti gyógyító hatása is. Könnyen, veszélytelenül és sikeresen alkalmazhatók együtt.

Mi az a geroncregeneráló porckorongmasszázs (más néven Breuss masszázs)?

Egy finom, energetikus hátmasszázs, mely a lelki, a testi és az energiaáramlás területén létrejött blokádokat hatékonyan fel tudja oldani. A masszázs technikája és a hozzá tartozó orbáncfű (Johanniskraut) olaj segíti táplálni a bőrt, a porckorongokat, nyugtató hatással van továbbá az idegrendszerre, ezáltal az izmok ellazítását is serkenti. Mindezek rendkívül fontosak a mozgásszervi probléma teljeskörű megoldásához.

Súlyosabb gerincpanaszoknál, erős fájdalmaknál, merev izomzatnál, vagy nehezen eltolható csigolyáknál a Breuss masszázs ideális előkészítője a következő Dorn féle gerincterápiának terápiának. Azonban ellentétben a Dorn terápiával a porckorongmasszázst tetszés szerint akár minden nap lehet ismételni. A modern masszázsterápia gyengéd és lágy fogásai segítségével képes maximális relaxációt (ellazulást) biztosítani, regenerálni megváradt testünket.

Segítségével lehetőségünk van nemcsak a hát izomzatának mobilizálására, lazítására, hanem a gerinc nyújtására, valamint a porckorongok regenerációjának segítésére. A Breuss masszázs során alkalmazott gerincnyújtó technikák hatékonyan csökkentik a porckorongok terhelését, az alkalmazott orbáncfű olaj pedig segíti táplálásukat, ezáltal pockoronsérves betegeknél az egyik leggyakrabban alkalmazott kiegészítő terápia.

Írta: Kanyó Ildikó, Nemzetközi Dorn instruktor

Kategória: Gyógyítás
vasárnap, 20 Január 2013 04:37

Gerinc - a terápia centruma

Kanyó Ildikó nemzetközi Dorn instruktor a meglepetés magazinban A terápia központi része a gerinc kezelése, mely egy gondosan kivitelezett korrekció esetén nem jelent veszélyt az ízületek és a csontokat körülvevő szövetek számára. Mielőtt a terapeuta korrigálja a csigolyákat, be kell állítania a medence fiziológiás helyzetét, mert csak így tud optimális körülményeket teremteni az arra épülő csigolyák számára. Mindezt manuális korrekciós sorozatokkal teszi, ahol a páciens irányítja a kezelés intenzitását, ütemét.

Amennyiben az alap nem optimális helyzetű, a csigolyák egymáshoz viszonyított pozíciója sem lesz fiziológiás. A ferde medencealap miatt a testen hibák, un. blokkok jöhetnek létre és emiatt negatív panaszok/tünetek alakulnak ki az ízületek, az izmok területén, a meridiánok energiakeringésében, a pszichés működésben, és a szegmentálisan érintett belső szervekben. A medence stabilitásának megteremtése előtt azonban meg kell teremteni az alsó végtagok egyenlő hosszúságát.

A Dorn terápia abból indul ki, hogy az alsó végtagi hosszkülönbségek számos gerincben kialakuló mozgásszervi panaszok mélyben lapuló igazi kiváltó okozói. Gerincbántalmak miatt kezeltek alsó végtagjai 80 százalékban nem egyforma hosszúak. Még ha az érintett nem is veszi észre, a lábhossz funkcionális eltérése később gerincpanaszokat idézhet elő, mivel a statikai helyzet eltér a normálistól. Az eltérés 2-3 millimétertől néhány centiméterig is terjedhet! Mielőtt a gerincet kezelések során helyreállítjuk, először el kell hárítani az alsó végtagok ízületein jelentkező - különösen a medencénél fennálló - hibákat.

Amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, akkor is jelentősen mérsékelhetők a panaszok!

A terápia alkalmazásakor szerepet kap:

 • az ízületek korrekciója,
 • az izomzat lazítása,
 • a meridiánok kezelése (a meridiánokon található akupresszúrás pontokra gyakorolt nyomás miatt),
 • a csigolyához tartozó belső szerveknél pedig a nem megfelelő ideg-, és energia ellátás javítása

Az alsó végtagi ízületek, a gerinc, a felső végtagi ízületek korrekciójával megszüntetjük, felszabadítjuk a blokádokat, amely pedig a legtöbb ízületi-, és gerincfájdalom megszűnéséhez vezet.

Írta: Kanyó Ildikó, Nemzetközi Dorn instruktor

Kategória: Gyógyítás
vasárnap, 20 Január 2013 03:32

Gyógyulás a gerincen keresztül

A Dorn terápia viszonylagos fiatalsága ellenére a világ minden részén egyre nagyobb mértékben terjed, egyre több terapeuta számára nyílik lehetőség a technika alkalmazására. Bízom abban, hogy Magyarországon is hónapról hónapra növekszik a nagyszerű gyógyító hatásokat magában hordozó manuális technikát ismerő és azt szakszerűen alkalmazó szakemberek száma.

Mi a Dorn terápia? Egy gyengéd, hatékony, biztonságos manuálterápia, mely funkcionálisan szemléli a gerincbetegségeket és azt az egész test viszonylatában kezeli. Számos megbetegedést lehet vele gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerinccel. Mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony. Amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, akkor is jelentősen enyhíthetők a panaszok!

A gyógyulás három faktor egymással összefüggésben.

 1. Gerinc és ízületi fájdalmakat okozó panaszok okának felkutatása, az oki tényezők pozitív befolyásolása/megszüntetése.
 2. Hatékony, biztonságos - a páciens közreműködésével történik.
 3. Önkorrekciós gyakorlatokkal egészül ki, melyekkel hosszútávon is megerősíthető a terápiával elért siker.

Dorn féle gerincterápia nem csak egy 60 perces terápia

Annál rendszerint sokkal több. Egy komplex gyógymód, amely nem csak a korrekciók által kifejtett sokirányú hatások összességéből áll, hanem az embernek megmutatja, hogyan tudja saját magát is gyógyítani az önkorrekciós gyakorlatok segítségével és hogyan tud felelősséget vállalni saját teste egészséges működése iránt. Komplex egészségnevelő program is, melyet bárki, bárhol, bármikor egyszerűen, hatékonyan és gyorsan elvégezhet magán!

Írta: Kanyó Ildikó, Nemzetközi Dorn instruktor

Kategória: Gyógyítás

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.